Barrièremiddelen

Home > Barrièremiddelen

Barrièremiddelen zijn middelen die verhinderen dat de eicellen bevrucht kunnen worden door zaadcellen en zich kunnen innestelenen in de baarmoeder. Bij deze methode gebruik je geen hormonen. Het condoom wordt het meeste gebruikt maar je kan ook een pessarium gebruiken.

De man draagt het condoom tijdens het vrijen om zijn penis. Het is belangrijk dat het comdoom in tact blijft en niet scheurt of afglijdt. Na gebruik moet het condoom worden weggegooid.

Er zijn ook barrièremiddelen voor vrouwen: het vrouwencondoom, het pessarium occlusivum (een gesloten, soepele rubberen ring die achter in de vagina wordt geplaatst) en de FemCap (een kapje van siliconen, dat op de baarmoedermond moet worden geplaatst). Om de betrouwbaarheid van deze middelen te verhogen, is het nodig om tijdens het gebruik ook een zaaddodende crème of pasta te gebruiken.

De betrouwbaarheid van barrièremiddelen is redelijk bij correct gebruik. Bij onzorgvuldig of incorrect bieden deze middelen helaas vaak geen optimale bescherming.

Alleen met een condoom ben je ook beschermd tegen SOA’s (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen).

Comments

Geen reacties, wees de eerste en schrijf er nu een