Home > Evra

Wat is Evra

anticonceptiepleister-evra

EVRA is een voorbehoedsmiddel in de vorm van een flinterdunne zeer goed klevende pleister. Elke week plak je een pleister die je na een week vervangt door een nieuwe. Als je de EVRA-pleister goed gebruikt, dan is het net zo betrouwbaar als ‘de pil’ in het voorkomen van een zwangerschap.

De anticonceptiepleister bevat dezelfde hormonen als de gecombineerde anticonceptiepillen: oestrogeen (in dit geval ethinylestradiol) en progestageen (in dit geval norelgestromin). Met dagelijks 20 microgram oestrogeen is EVRA te vergelijken met een heel lichte pil. Elke pleister geeft een week lang gelijkmatig hormonen af die via de huid rechtstreeks in je bloedbaan terechtkomen. Deze hormonen voorkomen op twee manieren dat je zwanger raakt. Ze zorgen dat je eierstokken geen eicel afgeven. Ze verdikken het slijmvlies van je baarmoederhals. Het is dan voor sperma erg moeilijk om in de baarmoeder te komen.

Evra is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.