Anticonceptiepil.nl

Alles over anticonceptie

Anticonceptiepil.nl

Trinordiol

Wat is Trinordiol

anticonceptiepil-Trinordiol Trinordiol is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Elke tablet bevat een kleine hoeveelheid van twee verschillende vrouwelijke hormonen. Elke lichbruine tablet bevat 0,05 mg levonorgestrel (een hormoon met progesteron-achtige werking) en 0,030 mg ethinylestradiol (een hormoon met oestrogene werking). Elke witte tablet bevat 0,075 mg levonorgestrel en 0,040 mg ethinylestradiol. Elke okerkleurige tablet bevat 0,125 mg levonorgestrel en 0,030 mg ethinylestradiol.

Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten worden ‘combinatiepillen’ genoemd. Vanwege de kleine hoeveelheid hormonen is Trinordiol een zogenaamde lichte pil. Omdat de beide hormonen in drie verschillende sterktes in de tabletten voorkomen, wordt het een driefasecombinatiepil genoemd (‘de combinatiepil’).

Anticonceptiepillen zijn zeer betrouwbaar. Als zij correct worden ingenomen (zonder dat tabletten worden vergeten) dan is de kans op zwangerschap zeer klein.
Trinordiol is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Trinordiol

Klik hier voor de bijsluiter van Trinordiol (via CBG)