Home > Tips condoomgebruik

Tips condoomgebruik

De 10 geboden (tips) van het condoomgebruik

Durex hanteert de volgende 10 geboden voor het condoomgebruik:

 1.  Oefening baart kunst
  Voor de eerste keer met condoom? Oefen eerst een keertje, dan weet je hoe het gaat. Gooi het oefencondoom wel weg. Op de bijsluiter van iedere verpakking vind je alle informatie over condooms en condoomgebruik, lees dit aandachtig.
 2. Eenmaal is scheepsrecht
  Gebruik een condoom maar 1 keer. Ook als je meerdere malen achter elkaar vrijt.
 3. Twee is teveel
  Gebruik nooit twee condooms over elkaar. Door wrijving bestaat de kans op scheuren of afglijden.
 4. Testen hoeft niet
  Durex test haar condooms, dat hoef jij dus niet meer te doen. Onnodig afrollen, opblazen of vol water laten lopen vóór gebruik kan het condoom beschadigen of scheuren veroorzaken.
 5. Pas op met glijmiddelen
  Vaseline, boter, olie of crème tasten de latex van het condoom aan. Wil je extra glijmiddel gebruiken, neem dan middelen op waterbasis zoals Sensilube of Durex Topgel.
 6. Wees voorzichtig met medicijnen
  Gebruik je medicijnen of producten die tijdens het vrijen in contact kunnen komen met condooms, raadpleeg dan altijd eerst even je arts of dit veilig is.
 7. Pas op voor scherpe voorwerpen
  Ondanks het feit dat condooms erg sterk zijn kunnen ze toch scheuren door scherpe voorwerpen. Pas dus op voor scherpe nagels, ringen, tanden en piercings.
 8. Bewaar ze goed
  Natuurlijk gebruik je ze liever, maar als je condooms bewaart, doe dat dan op de juiste plaats. Een koele droge plek, niet in het zonlicht is het best. Stop ze nooit in de koelkast of het handschoenenkastje van je auto, of plaatsen waar ze gemakkelijk beschadigen (portemonnee).
 9. Niet na uiterste gebruiksdatum
  Op iedere condoomverpakking staat tot wanneer het te gebruiken is. Gebruik nooit condooms na deze datum.
 10. Niet alle condooms zijn van rubber
  Sommige mensen zijn gevoelig voor rubberlatex. Voor hen heeft Durex het Avanti condoom ontwikkeld, gemaakt van polyurethaan, een zacht kunststof.